Huurdersvereniging Bloemendalse Brug


Wij zijn officieel een centraal wonenproject met 2 gemeenschappelijke ruimten voor ouderen vanf 55 jaar. Ons wooncomplex ligt ter hoogte van de Joodse Begraafplaats en de Bloemendalse Brug. Het exacte adres is Bloemendalse Buitenkade. We zijn een huurdersvereniging met de naam Bloemendalse Buitenpoort.

Het complex bestaat uit 16 appartementen - nog wel - binnen de sociale huursector. De leden van de woongroep zijn een levendige groep ouder wordende mensen. Wij wonen ieder in een individueel appartement. De appartementen liggen rondom een ruime binnenstuin. De huidige wijze van omgang is op basis van vrijheid en blijheid met zorg voor het onderhoud van het complex. Er zijn ook zo nu en dan gezamenljke activiteiten op inschrijving. Verder heeft iedereen het druk met activiteiten buiten de deur. Wij hanteren een belangstellendenlijst zonder het aspect van een wachtlijst. Onze toelatingsprocedure treedt in werking wanneer er een appartement vrij komt. De kennismakingscommissie nodigt mensen uit die willen komen wonen en maakt een voorselectie. Nadien kiest de hele groep met de meeste stemmen de nieuwe bewoner.

Wij zijn altijd op zoek naar belangstellenden. Om de zoveel tijd komt er een appartement leeg en dan is het fijn een ruim aantal gegadigden op de lijst te hebben staan. handige informatie is nog dat we niet ver van het station gelegen zijn en op loopafstand van de oude binnenstad van Amersfoort. Nieuwe bewoners moeten wel voldoen aan de gemeentelijke toewijzingscriteria van Amersfoort.

Kennismakingscommissie BBP
Bloemendalse Buitenkade 21
3813 AZ Amersfoort
033-258657


Klik hier om terug te gaan naar de pagina met andere bewonersgroepen in de binnenstad van Amersfoort.

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.