Gastenboek/forum


Welkom bij het gastenboek/forum van het Binnenstad Bewoners Netwerk Amersfoort.

Wilt u een bericht op het forum plaatsen? Stuur dan een e-mail naar info@bbn-amersfoort.nl. Uw bericht wordt na ontvangst zo snel mogelijk geplaatst.


Droogte

We wonen hier sinds 2006, vooral vanwege het groen. We komen uit Amsterdam waar het verschijnsel boom iedere verantwoordelijke wethouder hoofdpijn bezorgt. En dat is begrijpelijk (geen plek onder de grond, dichte bestrating, slappe grond, ziekten, kadevernieuwingen, veendijken). Destijds was Amersfoort een van de groenste steden van Nederland, de belangrijkste reden waarom we er zijn komen wonen. Sindsdien zijn er letterlijk honderdduizenden bomen in, en in de directe omgeving van Amersfoort gerooid. En dan lees je op zo'n hypocriet (duur) bordje: Hier plant Amersfoort een van de vierduizend bomen, terwijl er voor de Westtangent (overbodig) weer (hoeveel? 16.000) bomen worden gekapt.

Om even aan te geven hoe we aankijken tegen het gemeentelijk groenbeleid.

Om de processierups met succes te lijf te gaan moeten er flinke struiken in het park staan als domicilie voor o.a. de mezen. Dit jaar ben ik wakker geworden in de lente zonder vogelgezang, voor het eerst in mijn leven, ik was des duivels. Zelfs in Amsterdam is ons dat niet gebeurd. In de misdaadcijfers maakt het niets, maar dan ook helemaal niets uit, of er hoge of lage struiken in het park staan (cijfers uit 2005 Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht). Alleen voor "het gevoel van veiligheid" voor ouderen en dames heeft men alle struiken heftig gekortwiekt. En daarmee de zangvogels verjaagd.

Nu zitten we weer met de droogte. "Ja, we gaan geen 10 jaar oude rodo's (rododendrons) water geven, dan blijven we aan de gang." Hoezo? Volgend jaar maar weer nieuwe planten? Lekker duur. Dit soort bureaucratische redeneringen heb ik nooit begrepen. Ligt dat aan mij?

Ik ben op zoek naar mensen die onze visie delen. En misschien kan BBN Amersfoort ons daarbij van dienst zijn?

Pieter Silvius

Wilt u reageren? Stuur dan een e-mail naar info@bbn-amersfoort.nl om een bericht voor het gastenboek/forum te schrijven. Uw bericht wordt na ontvangst zo snel mogelijk geplaatst.

Datum plaatsing: 16 juli 2019


Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.