Nieuwsberichten uit de binnenstad

Klik op een link om naar het betreffende bericht te gaan. Alle evenementen onder voorbehoud in verband met de coronacrisis.

In gesprek met de stad over te maken keuzes nieuwe coalitie

Muziek na de Markt 21 mei

Natuur in Rietveldpaviljoen

Beautiful Decay - De Vensterbank van Patrick Bergsma

Oproep voor bouwers en in het bijzonder metselaars

Gluren bij de Buren 3 juli - we zoeken hosts en acts

Havikconcerten 2022: een jaar vol muzikale verrassingen!>

Amersfoort in startblokken jubileum Mondriaan

Wijkwinkel Kruiskamp (ook voor de binnenstad)

Buurtkamer Binnenstad, Appelmarkt 9 achter

Activiteiten in Zorgresidence Het Seminarie, Muurhuizen 102

Overlast van graffiti in de binnenstad

In gesprek met de stad over te maken keuzes nieuwe coalitie

Formateurs Pim van den Berg (D66) en Patricia Seitzinger (GroenLinks) hebben in de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd met D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuwe coalitie. De komende jaren is er een aantal grote en belangrijke opgaven te realiseren.

In gesprek met de stad over te maken keuzes nieuwe coalitie
De formerende partijen hebben aangegeven verder te willen spreken over de wijze waarop die opgaven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij is het voor hen van belang dat bij de uitvoering van die opgaven het bewaken van de grenzen van onze planeet en het creëren van gelijkwaardige kansen voor iedereen, centraal staan. Ook geven de formerende partijen aan dat samenwerking met bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties in de stad essentieel is om Amersfoort verder te ontwikkelen naar een groene en progressieve stad.

In gesprek met de stad
Niet alleen om alle krachten te bundelen om al die grote opgaven te realiseren en te weten wat voor anderen belangrijk is, maar ook om samen te bewaken dat iedereen in onze stad mee kan komen in alle vernieuwingen en ontwikkelingen. Om die reden willen de formerende partijen ook nu, in het stadium van het vormen van een coalitieakkoord, in gesprek met bewoners en partijen in de stad. Deze gesprekken zijn wat hen betreft een begin van intensiever contact de komende jaren rondom grote opgaven. Bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties zijn uitgenodigd om met de formerende partijen in gesprek te gaan. Hiervoor worden de komende weken op vijf plekken in de stad, vijf gesprekken gevoerd.

Per bijeenkomst staan andere onderwerpen centraal:
14 mei Wonen en mobiliteit
21 mei Sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt
28 mei Energietransitie en economie
4 juni Sport en cultuur
11 juni Samenwerking met de stad en regio en financiën

In de gesprekken worden dilemma’s over nog te maken keuzes voorgelegd. Aan de deelnemers wordt gevraagd argumenten voor en tegen mee te geven. De gesprekken vinden plaats voordat de formerende partijen zelf in gesprek gaan over dat thema. Zij betrekken de opbrengst van de gesprekken in hun vervolggesprek. Aan het eind van het onderhandelingsproces geven de formerende partijen een toelichting op de afwegingen die zijn gemaakt over de wijze waarop de input uit de bijeenkomst is verwerkt in het uiteindelijke programma.

Aanmelden
Aan deze openbare gesprekken kunnen alle geïnteresseerde bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties deelnemen. Om iedereen voldoende ruimte te geven in het gesprek is er een maximaal aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom is het verzoek aan iedereen om zich aan te melden via Aanmelden voor stadgesprekken.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 16 mei 2022


Muziek na de Markt 21 mei

Theaterconcert REIS MET DE CAPRICE

21 mei 2022, 16.00 uur, Lutherse Kerk Amersfoort
Meer informatie: amersfoortsezwaan.nl en barrevoet.nl
Orgel: Simon Bouma
Cello en concept: Judith Oost
Zang: Mirjam Beumer
Tekst: Martin de Nooij
Registratie: Elianne Ardts

Dit concert maakt deel uit van een tweeluik rond bijzondere Bätz-orgels in de binnenstad van Amersfoort. Op 7 november 2021 klonk in de Franciscus Xaverius Kerk het orgel dat in 1819 door Gideon Thomas Bätz werd geplaatst. Het orgel dat vandaag, in de Lutherse Kerk, de hoofdrol speelt, is in 1766 gebouwd door Johann Heinrich Hartmann Bätz. Hij was de eerste van drie generaties van de Utrechtse orgelbouwers-familie.

Gert Oost promoveerde in 1975 met een proefschrift over de orgelbouwers Bätz. Naar aanleiding van dit proefschrift werd het boek ‘De orgelmakers Bätz 1739 – 1849, een eeuw orgelbouw in Nederland’ uitgegeven. De Bätz-orgels staan bekend om hun lieflijke klank. Daar kunnen we vandaag, met elkaar, volop van genieten!

Het Tweeluik Bätz is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en het K.F. Hein Fonds. De Reis met de Caprice reeks kwam onder andere tot stand dankzij een bijdrage uit het E.J. Struif Fonds

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 16 mei 2022


Natuur in Rietveldpaviljoen

Kleine en grote kunstenaars van Scholen in de Kunst sluiten het seizoen af met een grote expositie in het Rietveldpaviljoen. Aan de hand van het thema natuur hebben alle beeldende cursisten op eigen wijze aan dit thema vormgegeven. Het verrassende, inspirerende resultaat is te zien van 20 mei t/m 6 juni. Gratis toegankelijk.

Natuur. De één is dol op wilde bloemen, de ander loopt het liefst op een verlaten strand. Je blik valt op dauwdruppels die in een spinnenweb hangen, de donkere wolken die een storm aankondigen of de paarse kringen van een olievlek op water. Wie je het ook vraagt bijna iedereen heeft iets met natuur. Een prachtig thema dus om je door te laten inspireren.

Cursisten van 6 t/m 88 jaar, die een beeldende cursus volgen bij Scholen in de Kunst, zijn ermee aan de slag gegaan. Geïnspireerd door hun docenten, medecursisten en het werk van beroemde kunstenaars, hebben zij een kunstwerk gemaakt. Van sculptuur tot schilderij. Van keramiek tot textiel. Van ets tot sieraad. Iedereen is welkom om dit natuurschoon te komen bewonderen.

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 20 mei t/m maandag 6 juni 2022 en wordt op vrijdag 20 mei om 16.00 uur feestelijk geopend.

Woensdag 1 juni om 20.00 uur vertellen docenten over natuur in hun werk. Tweede pinksterdag, maandag 6 juni, is er om 15.00 uur een gezellige afsluiting. Datum: vrijdag 20 mei t/m maandag 6 juni 2022 Plaats: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8, Amersfoort Open: donderdag t/m zondag, 12.00 - 17.00 uur Toegang: gratis

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 16 mei 2022


Beautiful Decay - De Vensterbank van Patrick Bergsma

Beautiful decay, oftewel mooi verval. Voor kunstenaar Patrick Bergsma schuilt in elke aftakeling ook schoonheid.

Als zoon van een antiekhandelaar woonde Patrick Bergsma van jongs af aan tussen een rijkdom aan oude spullen; "Als mijn moeder weer ging verbouwen, was de antiekzaak onze woonkamer. Ik vond dat heel knus. Een beetje zoals mijn atelier nu ook is, overal spullen."

De barokke taferelen op het Meissen porselein inspireerden hem in 2007 tot het begin van de serie 'Beautiful Decay'. Maar onder invloed van o.a. de oorlog in Syrië veranderde zijn fascinatie en werden het meer en meer dystopische landschapjes: "rauw, maar ook mooi in zijn rauwheid."

Bergsma is een materiaalfanaat; naast het porselein is hij ook altijd op zoek naar verandering, nieuwe materialen en technieken, wat terug te zien is in 15 jaar _Decay_-serie. Het kweken van bonsaiboompjes is in de jaren een intens beoefende hobby van hem geworden; de boompjes gedijen goed in de ruime tuin bij zijn atelier.

In De Vensterbank laat de kunstenaar een vijftal werken zien uit de beginperiode van de serie, kleine poëtische werken.

15 mei t/m 4 september 2022 op de stoep van Bergstraat 32, Amersfoort, zeven dagen per week te zien.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 16 mei 2022


Oproep voor bouwers en in het bijzonder metselaars

Realisatie folly's en sculpturen in de periode augustus - september 2022

In het najaar van 2022 richt Kunsthal KAdE zich op de baksteen, een heel alledaags materiaal dat alom om ons heen is. Vroeger een cruciaal bouwblok, tegenwoordig meer een decoratief ornament. De baksteen heeft een zeer rijke historie, geeft identiteit aan ons erfgoed, heeft symbolische waarde en blijft ontwerpers, architecten en kunstenaars inspireren, zowel in toepassing als overdrachtelijke betekenis.

De tentoonstelling wil de schoonheid en zeggingskracht van gebakken steen in al zijn verschijningsvormen, kleurvarianten, herhalingen, metselverbanden en voegvariaties laten zien. Met niet alleen een tentoonstelling maar ook een route door Amersfoort en omstreken, want de stad bevat met haar Muurhuizen en vele bijzondere plekken een schat aan verhalen.

In een tentoonstelling over baksteen willen we natuurlijk ook bakstenen objecten laten bouwen. Van sculpturen van de Deense kunstenaar Per Kirkeby, tot nog uit te denken objecten in de Elleboogkerk tot folly's in de stad, ontworpen door hedendaagse kunstenaars en architecten, zeven in totaal.

Voor deze bouw zoeken wij enthousiaste (oud) metselaars die ons eind augustus en begin september kunnen helpen om deze bijzondere bouwsels te realiseren. We werken in kleine dynamische teams nauw samen met de kunstenaars en architecten die de folly's en sculpturen hebben bedacht.

Belangstelling? Bel of Mail voor de details naar:
Ella Derksen / elladerksen@embeddedart.nl / +31 6 40031161
Judith van Meeuwen / j.vanmeeuwen@kunsthalkade.nl / +31 6 10134403 /P>

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 9 maart 2022


Gluren bij de Buren 3 juli - we zoeken hosts en acts

We komen met groot nieuws! Zondag 3 juli wordt het één groot Gluur- én Struinfeest, want… We hebben ervoor gekozen om Struinen in de Tuinen helemaal om te dopen tot Gluren bij de Buren! Eigenlijk verandert er naast de naam zelf niet zoveel, behalve dit leuke feit: nu kunnen hosts met tuin óf huiskamer meedoen. Heb je dus geen tuin, maar had je altijd al mee willen doen tijdens de zomer-editie? Dat kan dan nu gewoon met je huiskamer!

We zijn nu ook weer hard op zoek naar enthousiaste hosts (van tuinen of huiskamers) en acts die staan te springen om weer te spelen. Tot en met 22 mei kan je je aanmelden via de website. Helpen jullie ons als goede buren, verre vrienden, oud-deelnemers en andere enthousiastelingen om het rond te bazuinen?

Zelf meedoen? Leuk! Meld je hier aan als act of als host via de website van Gluren bij de buren.

Aanmelden: tot en met 22 mei.
Datum: zondag 3 juli 2022
Tijden: 13:00 - 18:00 uur
Website: www.glurenbijdeburen.nl

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 9 maart 2022


Havikconcerten 2022: een jaar vol muzikale verrassingen!

Tijdens het derde weekend van juni zijn er weer drie dagen lang Havikconcerten. Op de mooiste gracht van Amersfoort kun je genieten van klassieke muziek in de open lucht.

Wat kunt u verwachten
Vrijdag 17 juni 2022
Op de vrijdagavond zal traditiegetrouw muziek klinken uit andere culturen. Ghaet Almaghoot & friends opent de Havikconcerten met een combinatie van Syrische, Chinese en westerse muziek.

Zaterdag 18 juni 2022
Ter gelegenheid van de viering van ‘Mondriaan 150’ – hij werd 150 jaar geleden geboren op de Kortegracht in Amersfoort – wordt er op de zaterdag muziek gespeeld uit de tijd van Mondriaan en muziek waar hij binding mee had. Zaterdag 18 juni staat ook in het teken van de Dag van de Componist met o.a muziek van de Componist des Vaderlands, Martin Fondse.

Zondag 19 juni 2022
De Havikconcerten worden op zondagmiddag afgesloten door het Jong NBE (Nederlands Blazersensemble) met een feestelijke afsluiting. Zeker weten!

Nieuw in 2022
We hopen dat Havikconcerten 2022 weer echt op de gracht gehouden kunnen worden. Een heel weekend lang. Maar niet alleen in dát weekend.

In 2022 breiden we het festivalprogramma uit met twee extra concerten in het najaar. Die worden dan binnen gehouden op een eveneens karakteristieke locatie in Amersfoort. U hoort daar in een volgende nieuwsbrief meer over. Noteer alvast de concertdata: 15 oktober en 26 november.

In het kader van ‘Mondriaan 150’ werkt Havikconcerten bij deze concerten samen met Amersfoortse middelbare scholieren en het Mondriaanhuis in het project Onbegrensd.

In 2023 beginnen we het jaar meteen goed met twee voorjaarsconcerten op 21 januari en 18 maart 2023.

Goed financieel nieuws
Nadat financiële steun aan de Havikconcerten dreigde weg te vallen is het met de nodige inspanning uiteindelijk toch gelukt om die te behouden. Er kwam een toezegging van de provincie Utrecht tot 2024 en de gemeente Amersfoort besloot om de Havikconcerten in 2021 en 2022 financieel te steunen. Daar zijn we heel blij mee. Daarnaast blijft uw steun vanzelfsprekend meer dan gewenst!

We kunnen uw financiële steun goed gebruiken. Mocht u alvast uw bijdrage 2022 als Vriend van Havikconcerten willen overmaken dan ontvangen we graag € 25,00 op rekeningnummer IBAN NL56 RABO 0308 9267 81 t.n.v. Stichting Havikconcert, Amersfoort onder vermelding van uw naam en adres. Stichting Havikconcert heeft de ANBI-status.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 25 januari 2022


Amersfoort in startblokken jubileum Mondriaan

Bijna 100 initiatieven om Mondriaans 150e geboortejaar te vieren
Tien exposities, vijf gloednieuwe podiumproducties, diverse festivals, lezingen, workshops, buitenactiviteiten, boeken, producten en arrangementen: Amersfoort, geboorteplaats van de in 1872 geboren Piet Mondriaan, laat het 150e geboortejaar van de pionier van de abstracte kunst niet ongemerkt voorbijgaan. De stad staat in de startblokken om Mondriaan te eren met een ‘Feest van Verbeelding’.

Er zijn niet veel kunstenaars die zichzelf zo vaak opnieuw hebben uitgevonden als Mondriaan. Tot aan het einde van zijn leven bleef hij zich vernieuwen. Hij was leergierig en bezat een grenzeloze nieuwsgierigheid naar nieuwe ontwikkelingen, ook buiten de beeldende kunst. Zijn uitzonderlijke kwaliteiten hebben hem tot grote hoogte gebracht. Amersfoort wil dit jaar Piet Mondriaan eren met een manifestatie die de vernieuwingsdrang en verbeeldingskracht van de kunstenaar centraal stelt. Op initiatief van het Mondriaanhuis en onder de titel 'Feest van Verbeelding' worden een jaar lang culturele, maatschappelijke en feestelijke activiteiten georganiseerd voor een breed publiek.

Schurend paradijs
In 2022 organiseert Amersfoort maar liefst tien grotere en kleinere exposities die refereren aan Mondriaan. Het spits wordt afgebeten op 5 februari door Kunsthal KAdE met de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’. Piet Mondriaan streefde destijds naar een aards paradijs. In zijn zoektocht naar dat ideaal liet hij het natuurlijke achter zich, en bracht er geconstrueerde ordening voor in de plaats. In de hedendaagse kunst lijkt het ideaal van een maakbare wereld naar de achtergrond verdwenen. Kunsthal KAdE nodigde twaalf kunstenaars uit om te reflecteren op het utopische ideaal van een maakbare wereld, binnen een wereld die allesbehalve maakbaar blijkt.

Naast de expositie in Kunsthal KAdE vinden er in 2022 Mondriaantentoonstellingen plaats in o.a. het Mondriaanhuis, Rietveldpaviljoen en Museum Flehite.

Brieven aan Mondriaan
Het 150e geboortejaar heeft diverse culturele instellingen geïnspireerd tot nieuwe podiumproducties. In 2022 zullen minstens vijf premières plaatsvinden die (thema's rond) Mondriaan als uitgangspunt hebben genomen. Op 5 en 6 maart is de eerste uitvoering van liederencyclus Brieven aan Mondriaan. Schrijfster en actrice Daantje Idelenburg dook voor deze bijzondere productie in de brieven die Mondriaan schreef aan zijn vriendin Willy Wentholt. Idelenburg schreef op basis hiervan de fictieve antwoorden van Wentholt aan de kunstenaar. Niek Idelenburg, artistiek leider van Holland Opera, heeft deze teksten op muziek gezet. Het resultaat is een theatraal concert waarin een nieuwe kijk wordt geboden op Mondriaan. Later in het jaar zullen meer nieuwe door Mondriaan geïnspireerde producties volgen, zoals de muziektheatervoorstelling ‘Buiten de lijnen' van theatermaakster Julika Marijn en de hiphop performance ‘The art of lines’ van productiehuis Kosmik in samenwerking met theater Flint.

Maatschappelijk programma
Naast een cultureel programma wordt ook een maatschappelijk programma op poten gezet waarin vernieuwing en verbeelding centraal staan. In samenwerking met Twijnstra Gudde en componist Merlijn Twaalfhoven en zijn organisatie The Turn Club, is een programma in ontwikkeling waarbij teams zich gaan buigen over een aantal urgente en complexe problemen waar de samenleving mee worstelt. De gedachte is dat de verbeeldingskracht en creativiteit van kunstenaars een essentiële bijdrage kunnen leveren aan toekomstige oplossingsrichtingen. In een ‘Turnlab’ gaan kunstenaars van verschillende disciplines en afgevaardigden uit diverse sectoren van de maatschappij, zich buigen over actuele en urgente vraagstukken. De resultaten van deze verkenningen zullen eind 2022 worden gepresenteerd.

Mondriaanmunt
Vanwege het 150e geboortejaar geeft het Ministerie van Financiën in 2022 een herdenkingsmunt uit. Voor het ontwerp van deze munt is het ministerie op zoek naar kunstenaars, vormgevers of ontwerpers.

Mondriaanauto
Bij het Mondriaanfeest hebben zich diverse bedrijven en organisaties gemeld, die zich aangesproken voelen door de vernieuwing en verbeelding van Mondriaan. Zij sluiten op ludieke wijze aan bij de activiteiten. In het oog springen o.a. PicNic en KIA, die een aantal van hun voertuigen dit jaar omkatten naar Mondriaanstijl. Maar ook IKEA, Royal Talens, Hotel de Tabaksplant, Mariënhof, en Berghotel hebben hun medewerking aangeboden.

Mondriaanhuis
Kortegracht 11
3811 KG Amersfoort

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 17 januari 2022


Wijkwinkel Kruiskamp (ook voor de binnenstad)


Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 27 april 2020


Buurtkamer Binnenstad, Appelmarkt 9 achter

De buurtkamer is te bereiken via de steeg tussen de Appelmarkt nr. 9 en 10, open elke woensdag van 10.00 tot 15.00 uur. Het poortje staat dan open. De buurtkamer Binnenstad wordt gerund door vrijwilligers en is mede mogelijk gemaakt door Zorgresidence Het Seminarie en Indebuurt033. De buurtkamer is opgezet voor bewoners (senioren) in de oude stadskern van Amersfoort. Welkom voor kopje koffie, thee, een kop soep, een babbeltje of een spelletje of wat dan ook. Telefoon: 033 33 202 33.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 12 november 2018


Activiteiten in Zorgresidence Het Seminarie, Muurhuizen 102

Buurtkamer: Iedere donderdagmiddag van 14.00-17.00 uur
Senioren die gezelligheid buitenshuis zoeken, kunnen terecht in de “De Buurtkamer”. Voor oudere binnenstadbewoners met een klein netwerk, mensen met lichte geheugenproblemen en voor mensen met een beperkte mobiliteit is er iedere donderdagmiddag plek in De Buurtkamer in de Muurhuizen. Toegang, koffie en thee zijn gratis. U kunt zich aanmelden door te mailen naar kantoor@hetseminarie.nl

Buurtdiner: Iedere donderdagavond vanaf 17.30 uur
Elke donderdagavond verzorgt de kok van Het Seminarie een warme maaltijd voor senioren uit de buurt. Een leuk moment om elkaar te ontmoeten en gezellig bij te praten onder genot van een hapje en een drankje.
Kosten € 7,50 per persoon, consumpties en wijn € 1,50 per glas. U kunt zich aanmelden door te mailen naar kantoor@hetseminarie.nl

Thee-Matinee: Iedere vierde zondag van de maand, van 15.00 tot 16.30 uur
Iedere vierde zondag van de maand kunt u genieten van een muzikaal optreden in de kapel van Het Seminarie onder het genot van zelfgemaakte lekkernijen en verse thee.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 19 maart 2018


Overlast van graffiti in de binnenstad

De graffiti-overlast in de binnenstad is gelukkig beperkt. Dat is wel eens anders geweest. Een aantal jaren geleden heeft de gemeente Amersfoort de graffiti in de binnenstad nauwkeurig laten vaststellen. Het gaat dan om het gebied wat begrensd wordt door de Stadsring, Singelbeek en Plantsoen Noord.
Op 210 panden van de 1150 panden zat toen ruim 500 m² graffiti. De gemeente heeft destijds een grote schoonmaakactie uitgevoerd. De pandeigenaren van de 210 panden zijn benaderd en de meeste eigenaren hebben de gemeente toestemming gegeven graffiti van hun panden te verwijderen. Deze service van de gemeente is begonnen in de jaren tachtig. Zo wordt het beschermde stadsgezicht van de binnenstad zo schoon mogelijk gehouden in het belang van bewoners en ondernemers en ter bevordering van het toerisme.

Werkwijze verwijderen graffiti
Elke maandagochtend rijdt de schoonmaakbus van Eemfors de binnenstad in om te reinigen. Eerst gaan zij aan de slag in de winkelstraten en de pleinen. Vervolgens worden de klachten afgehandeld van de meldingen die bij het Meldpunt Woonomgeving zijn binnengekomen. Alleen de panden waarvan de gemeente toestemming van de eigenaar heeft, worden schoongemaakt. Niet alle (huidige) pandeigenaren zijn bekend met deze service van de gemeente en daarom is het goed dit weer eens onder de aandacht te brengen.

Meld graffiti bij de gemeente!
Het gebied waarbinnen de gemeente Amersfoort de graffiti verwijdert ligt binnen de 1ste grachtengordel: Weversingel,`t Zand, Westsingel en Zuidsingel. Ook de toegangsstraten naar dit gebied toe worden meegenomen, bijvoorbeeld: de Kamp, Bloemendalsestraat, Andriesstraat, Molenstraat, Grote en Kleine Spui, Kleine Haag, Arnhemsestraat en Utrechtsestraat.

Is er op uw pand binnen dit gebied graffiti aangebracht? Dan verwijdert de gemeente Amersfoort dit kosteloos voor u. U kunt dit melden bij het Meldpunt Woonomgeving van de gemeente Amersfoort. Is het de eerste keer dat u graffiti meldt, dan zal u gevraagd worden een verklaring te ondertekeningen waarin u de gemeente toestemming verleent om te verwijderen en de gemeente vrijwaart van eventuele gevolgschade. Is de verklaring eenmaal getekend, dan wordt u pand, als dit op de route ligt, automatisch meegenomen. Als dit niet het geval is, kunt u de bekladding doorgeven bij het Meldpunt Woonomgeving.
U kunt het Meldpunt Woonomgeving bereiken via telefoonnummer 14 033. Ook kunt u online uw melding doorgeven op www.amersfoort.nl/meldpunt.

Terug naar boven, datum plaatsing bericht: 21 december 2012, laatste wijziging 17 april 2015


Klik hier om terug te gaan naar de startpagina.